Singles Day: de dag om te genieten van exorbitante kortingen

Singles Day: de dag om te genieten van exorbitante kortingen

Eigenlijk is de naam ‘Singles Day’ ietwat misleidend buiten het land van origine, China. Waar van oorsprong deze dag in het leven werd geroepen om het vrijgezellenbestaan te vieren, is deze dag buiten China om een hele andere reden bekend geworden: vanwege de torenhoge kortingen op verscheidene producten die je op die dag tegen zult komen. Vanwege de groeiende populariteit van Singles Day in China besloten verkopers hier op in te haken door mensen naar de winkels te lokken aan de hand van grote kortingen. Langzaam maar zeker heeft dit fenomeen zich verspreid over de hele wereld, waardoor 11 november voortaan een dag vol korting is. Lagere prijzen dan dit zul je het hele jaar niet meer zien, daarom is Singles Day de dag om te profiteren van flinke kortingen.

De groeiende populariteit van Singles Day

Alhoewel Singles Day minder bekend is in vergelijking met bijvoorbeeld Black Friday en Cyber Monday, wordt deze dag populairder per jaar. Om deze reden haken steeds meer winkels en online verkooppunten in op Singles Day aan de hand van fikse kortingen op verscheidene artikelen uit hun assortiment. Ook kledingwinkels zijn inmiddels bekend met het fenomeen. Dit maakt Singles Day de ideale dag om de artikelen die al langer op je verlanglijst staan aan te schaffen. Een paar nieuwe beha’s, een nieuw zomers jurkje of een nieuwe T-shirt… deze dag is ideaal om de koopjes te doen die je maar wilt. Zulke hoge kortingen zul je immers niet meer veel vaker zien tijdens het jaar.

 

Daarnaast valt Singles Day ruim voor Sinterklaas en kerst. Willen je kinderen nieuwe kleren voor 5 december? Of wil je misschien nieuwe sokken kopen voor je man voor als cadeau onder de kerstboom? Ook deze inkopen kun je doen tijdens Singles Day. Ook op het gebied van mode is Singles Day een hele mooie dag!