Trends kinderen voor in de zomer

Trends kinderen voor in de zomer

De zomer staat eindelijk weer voor de deur. Dit is al reden genoeg om weer eens nieuwe kleding te kopen voor de kids

De zomer staat eindelijk weer voor de deur. Dit is al reden genoeg om weer eens nieuwe kleding te kopen voor de kids, maar ook omdat ze voor je het weet uit hun kleding zijn gegroeid. Wat is nu eigenlijk de  modetrend wat kinderkleding betreft? Lees snel verder.

 

Kleurrijk de zomer in

Sinds het lente is geweest, zie je eigenlijk alleen maar kleding met een palet van zachte kleuren in de winkels. Niet alleen voor de volwassenen, maar ook voor de kleintjes. Zo variëren de kleuren van standaard wit, naar zacht geel, maar je hebt ook nog kleurtjes zoals roze, paars en blauw. Wat ook weer een trend is met pastelkleuren deze zomer is de tie dye tshirt. Dit is een techniek van verven waarbij er meerdere kleuren tot een patroontje worden gebonden door middel van knopen. Uiteindelijk zorgt dit voor een kleurrijk mengelmoes van pastelkleuren.  Keuze genoeg dus! Wat ook nog een pluspunt is, is dat kinderkleding met zachte kleuren veelzijdig is omdat het makkelijk te combineren is. Zo kan je bijvoorbeeld een lichtgekleurde tshirt combineren met een lichte spijkerbroek of een rokje, maar ook natuurlijk met donkere shorts.

 

Een trend wat compleet het tegenovergestelde hiervan is, zijn neon kleuren. Deze zijn lekker opvallend, fel en voornamelijk te krijgen in de kleuren zoals groen, geel, oranje of roze. Je hebt tussendoor ook wel eens fel blauw, maar dat komt niet zo vaak voor. Noppies, bijvoorbeeld is een merk dat zowel kleding met pastelkleuren heeft, maar ook met felle kleuren. Overigens hebben zij een breed assortiment voor zowel jongens als meisjes, wat de keuze minder moeilijk maakt!

 

Wat ook veelvoorkomend is dit seizoen, zijn prints. Deze zijn te vinden in onder andere dierenprints, bloemenprints, maar ook strepen en printjes die ook te vinden zijn in de kleding voor volwassen zoals kettingen en andere sierlijke patronen. Dit staat natuurlijk altijd leuk als je de kleintjes iets extravaganter wilt kleden dan normaal!

Terug in de tijd

Deze zomer lijkt het wel alsof we weer in de jaren 90 zijn beland met de modetrends die aanwezig zijn. Zo is de tuinbroek weer overal verkrijgbaar; niet alleen in de zomer, maar gedurende het hele jaar. Behalve het feit dat deze makkelijk te dragen en te combineren is door bijvoorbeeld een tshirt eronder te dragen of een top met lange mouwen, is het ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Zo kun je kiezen tussen de wat comfortabele stof of een spijkerstof, wat het al gauw een stoerdere look geeft.

 

Lekker luchtig

Linnen is ook een stof dat weer terugkeert. Linnen is een soort stof dat lekker luchtig is en zeker ideaal is voor de warme temperaturen in de zomer. Overigens heeft het ook een vintagelook, maar het geeft ook een lekker vakantiegevoel. Voor de kids heb je bijvoorbeeld simpele jurkjes of tuinbroeken, maar ook linnen jasjes voor als het iets frisser wordt in de avonden. Een stof dat zeker niet mag ontbreken in de garderobe van de kleine!