Zo geef jij de leukste babyshower

Zo geef jij de leukste babyshower

De babyshower is een uit Amerika overgewaaide traditie. Bij een babyshower wordt een zwangere vrouw verrast met een kraamfeest. Er worden vaak cadeautjes gegeven, spelletjes gespeeld en lekkere hapjes gegeten; een gezellige middag met je vriendinnen en familie. Wil jij ook graag een keer een babyshower een organiseren, maar weet je niet goed hoe? Wij hebben drie tips voor je, zodat jij een leuk feestje kunt geven.

Planning is zeer belangrijk

Wanneer je een babyshower geeft moet je er goed over nadenken wanneer je dit gaat doen. Je moet uiteraard genoeg tijd hebben om alles te regelen en iedereen op de hoogte te brengen. Hou er echter wel rekening mee dat je het feest niet te laat in de zwangerschap geeft. De zwangere vrouw voelt zich dan misschien niet fit genoeg of misschien komt het kindje wel eerder dan gepland. De meeste babyshowers worden rond de dertigste week van de zwangerschap gegeven.

Koop niet alleen cadeau’s voor de baby

Natuurlijk is het tijdens de babyshower leuk om cadeautjes te geven. Kleertjes voor de baby, een speen of een knuffel. De moeder in spé zal hier natuurlijk erg blij mee zijn, maar het is ook leuk om haar zelf te verwennen. Koop dingen waar zij iets aan zal hebben, zoals een tegoedbon voor een dagje naar de sauna of een verzorgende huidcrème. Ook kun je haar natuurlijk beloven om met z’n allen gezellig een avondje uit te gaan nadat de baby is geboren.

Leuke spelletjes om te spelen

Tijdens een babyshower is het leuk om verschillende spelletjes te spelen. Je kunt iedereen bijvoorbeeld vragen om een babyfoto mee te nemen, zodat je met z’n allen kunt raden wie er op de foto staat. Of koop een paar potjes babyvoeding en raad met z’n allen de verschillende smaken. Ook is het leuk om samen mooie babykaartjes te ontwerpen. De aanstaande moeder hoeft deze natuurlijk niet te gebruiken, maar misschien haalt ze er wel inspiratie uit.